'Seni Görüyorum'




22 Aralık 2010 – 20 Şubat 2011

Pg ArtSpace


Bronz, mermer, alüminyum, polyester ve keçeyi dahil ettiği organik formdaki heykelleriyle tanıdığımız Günnur Özsoy 22 Aralık’tan itibaren Pg ArtSpace’te...

Vitrinli mekanın teşhir estetiği üzerine düşünen Günnur Özsoy, Pg ArtSpace’in vitrini üzerinden eserleri ve izleyiciler arasında farklı bir iletişim yaratmayı amaçlıyor. İşlerini Kemerburgaz Country Life inşaat alanında yer alan Pg ArtSpace için özel olarak tasarlayan sanatçının kırmızı polyesterden ürettiği heykelleri izleyicileri uzaktan da etkisi altına almayı başarıyor. Tavandan sallandırılan ve adeta uçuyormuş gibi algılanan parlak, pürüzsüz yüzeyli organik formların imgeleri yere yerleştirilen aynalara farklı açılardan yansıyorlar. İşlerin mekanın tabanında varlık bulan izdüşümleri izleyiciye oyunsal bir görsel deneyim yaşatıyor.


1969 Ankara doğumlu Günnur Özsoy, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünü bitirdi. Londra’da gümüş işçiliği ve mücevher tasarımı eğitimi aldıktan sonra, bir dönem takı tasarımı yaptı ve sonrasında plastik sanatlar alanına yöneldi. 1993 yılından itibaren birçok kişisel ve karma sergi gerçekleştirdi.